Art Recite http://artrec.se/ Konst, design och mina tankar Fri, 18 Oct 2019 08:05:55 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.1 Nu är det höst igen http://artrec.se/nu-ar-det-host-igen/ Mon, 28 Oct 2019 07:53:09 +0000 http://artrec.se/?p=204 Löven har börjat byta färg på träden och på morgonen när jag åker till jobbet är det kolsvart på himlen.

Jag har haft det riktigt kallt ett tag. Ett fönster gick nämligen sönder hemma, jag vet inte vad det var som hände, men det gick inte att stänga. Jag har varit så illa tvungen att sova med öppet fönster trots att det faktiskt har varit minusgrader ute. Igår var fönsterfirman i alla fall äntligen här och bytte fönster så nu kan jag äntligen ta av mig mössan inomhus!

Nya intryck

Den här hösten lovade jag mig själv att gå på museum oftare. Det är en perfekt aktivitet när vädret är trist ute. Jag var faktiskt nyligen på Fotografiska i Stockholm. Det kan jag verkligen rekommendera. Jag blev väldigt inspirerad. Det finns något magiskt med fotografier. Frusna ögonblick. Tidkapslar. En glimt in i en annan tid. Ja, som ni ser, jag blev lite nykär i det där med fotografering och funderar på att plocka fram kameran igen.

]]>
Hudvård som är snäll mot naturen http://artrec.se/hudvard-som-ar-snall-mot-naturen/ Mon, 05 Feb 2018 10:51:31 +0000 http://artrec.se/?p=197 Jag är en periodare när det gäller hudvård. Ibland har jag avancerade hudvårdsrutiner och så kan jag helt plötsligt komma på att jag inte orkar med det och typ tvättar ansiktet med tvål och vatten i några månader. Tills min hy kanske visar att den visst inte mådde så bra av det, och så kör jag igång med någon slags hudvård igen. Inte en så bra strategi med andra ord. Så nu har jag bestämt mig för att jag ska ge det här ett ärligt försök – fast på ett enklare sätt. Det ska inte vara åtta olika krämer utan det ska vara något som är så pass enkelt att jag kan hålla i hudvårdsrutinen utan att tröttna.

Bra kvalitet
Ska man ha det enkelt så är det ju otroligt viktigt att man har bra produkter. Det ska vara bra kvalitet och det ska verka på ett sådant sätt att man kan använda några få produkter men ändå få samma (eller bättre) resultat som om man har en produkt för varje område. Dessutom vill jag gärna använda ekologisk hudvård. Dels så är det ju bättre för miljön, men det är ju också solklart att produkter som är framställda på ett snällt sätt också är snällare mot huden. Den tar ju upp allt som man smörjer på den, och då vill man ju inte gärna att det ska vara tveksamma ämnen i.

Vilka produkter ska man välja?


Dags att beställa
Så nu är det alltså dags att beställa hem lite bra produkter och börja med min nya hudvårdsrutin. Jag ska beställa från en sida på nätet som heter Fina Mig som har mycket ekologisk hudvård. Just nu har jag kontakt med deras hudterapeut som hjälper mig att bena ut vilka produkter som skulle kunna passa mig. Det verkar lovande, kan jag säga! Jag tror att jag kommer att kunna hålla mig till en bättre hudvårdsrutin nu. Bättre för att det är färre steg och går snabbare, vilket blir lättare att orka med, men även bättre för att jag tror att det är mycket bättre hudvårdsprodukter än de jag har haft förut.

]]>
Hej igen! http://artrec.se/hej-igen/ Sat, 16 Dec 2017 10:14:09 +0000 http://artrec.se/?p=194 Nästan ett och ett halvt år sedan bloggen uppdaterades! Det är nog det längsta uppehållet som jag gjort och det var definitivt inte meningen. Men så blir det ju ibland; man glömmer helt enkelt bort, eftersom det sker så mycket annat spännande och roligt i livet. Att jag nu skriver det här inlägget betyder dock inte att livet är tråkigt och händelselöst just nu, utan bara att jag helt enkelt kände för att blogga lite igen. Vi får se om jag kan hålla det igång, eller om jag glömmer bort det igen. Förhoppningsvis kan jag få ur mig ett inlägg eller två per månad, i alla fall, så att bloggen inte der helt och hållet.

Rest runt en massa
Det jag gjort mest under den tid som jag inte bloggat är att jag rest runt en hel del i landet, mest för att kolla in en massa lokal konst, hantverk och kultur. Det har varit väldigt spännande, även om jag nu inte kunnat göra det på heltid – man måste ju jobba också, för att få ihop till mat och till hyra. Men jag har ändå kunnat se en hel massa spännande saker från Ystad till Haparanda, som det heter (båda platser som jag nu har besökt. Båda var spännande, men kanske mest av allt Haparanda).

Det är kul att åka tåg!
Själva resandet har också det varit spännande och jag har upptäckt hur kul det faktiskt kan vra att åka tåg. Spännande och rogivande på samma gång. Det är nästan så att själva tågresandet är roligare än att väl vara på plats, ibland. Men det gäller att förbereda sig ordentligt, med mackor i plastpåsar förslutna med påsklämma, någonting att dricka, och någonting att läsa. Annars kan tågresandet bli rätt så jobbigt, det ska erkännas, och rätt så långtråkigt.

]]>
På resande fot igen http://artrec.se/pa-resande-fot-igen/ http://artrec.se/pa-resande-fot-igen/#comments Sun, 31 Jul 2016 09:40:12 +0000 http://artrec.se/?p=191 Hej allihopa.

Nu är jag ute och reser igen. Men denna gång åker jag inte med jobbet utan med pojkvännen. Hittade ett mysigt Hotell Dalarna som heter Green Hotel. Ligger i Tällberg och när jag såg den makalösa utsikten så kunde jag inte hålla mig från att boka direkt 😛

Som tur är har vi släkt i Dalarna så han blev väldigt glad när jag kom hem och berättade att vi skulle åka hit. Hans morbror och moster bor i Rättvik så det var alldeles perfekt avstånd för att åka över en dag och fika. Ni är vi inne på vår tredje dag och samtidigt som vi ligger och solar här hör man mullret från raggarbilarna. Tydligen är det en jättestor veteranbilsträff inne i Rättvik, så när vi skulle ta bilen in till Rättvik för att träffa Hans och Lena så var det smockat med bilar. Vi stod i kö i minst 1 timme innan vi kom fram till första rondellen. Som tur var bor dom på ”rätt sida” av Rättvik och det var bara att åka höger i första rondellen och sedan rakt in i ett bostadsområde där. Efteråt visade Hans oss vilken väg vi kunde ta ut för att slippa stå i kö, jättesmidigt och vi kom ut vid en ok-mack. Sedan var det bara att åka ut på stora vägen och tillbaka till Tällberg.

På kvällen åt vi gott i restaurangen, allt var lokalt producerat och drycken noggrant utvalt, vi kände att det var riktigt lyxigt. Vi köpte trerättersmiddagen som dom erbjöd oss gäster och vi fick fantastisk rosastekt ankbröst till varmrätt. Det kan jag rekommendera! Sedan gick vi ner till Siljan och tog ett kvällsdopp, jättemysigt! Idag ska vi bara promenera runt i byn, fika på kaffestugan och titta på djuren som betar i hagen. Perfekt avkoppling. Åker hem i övermorgon, men kommer att åka tillbaka snart, den saken är säker.

 

 

]]>
http://artrec.se/pa-resande-fot-igen/feed/ 1605
Kickoff i storstaden http://artrec.se/kickoff-i-storstaden/ http://artrec.se/kickoff-i-storstaden/#comments Tue, 12 Apr 2016 19:36:24 +0000 http://artrec.se/?p=183 Hej allihopa.

För två helger sedan var vi på Kick Off Stockholm. Vi hade bokat in oss via en eventbyrå så den här gången slapp jag och Tina göra hela planeringen tack och lov. Var en helt annan sak att uppleva en kickoff när man själv inte behöver hålla koll på alla detaljer 🙂

God mat följt av dans på Laughing Duck
Förutom de vackra panoramafönstren så satt jag och bara myste i all vacker konst som fanns inne på restaurangen vi var på. Beställde in en suverän fiskrätt med regnbågslax och svenska sommargrönsaker. Det kan ha varit det godaste jag ätit på länge. De på eventbyrån tipsade om just denna restaurang för sina fiskrätter och de ska verkligen ha cred för det.
lax
På kvällen drog jag, Tina, Carl och Hesse vidare och dansade loss på Laughing Duck. Älskar verkligen det stället. Självklart fastnade dock Tina och Hesse i någon sportmatch, så dom blev helt frånkopplade från det sociala – men resten av gänget kom lite senare så då blev det party igen. Egentligen tycker jag att man ska hålla ihop på en Kick off. Det är ju liksom tänkt för att man ska umgås med kollegorna, men det brukar alltid bli så att man splittras tillslut. Så många viljor 🙂

Vid två stapplade vi oss tillbaka till hotellet allihopa. Tina ville dock prompt ha kebab (!) innan så vi hade inget annat val än att följa henne till närmaste ställe. När vi kom till hotellet blev hon rädd att hon inte skulle få ta med sin kebaben, så hon tryckte ner den i sin handväska för att gömma den. Ja, vad tror ni hände då? Självklart fick hon kebabsås i hela väskan. Suck.

Men i det stora hela var det en riktigt rolig kväll 🙂

]]>
http://artrec.se/kickoff-i-storstaden/feed/ 1485
En webbyrå som gör gott http://artrec.se/en-webbyra-som-gor-gott/ http://artrec.se/en-webbyra-som-gor-gott/#comments Mon, 23 Nov 2015 07:18:27 +0000 http://artrec.se/?p=177 Jag skrev ju för ett tag sedan att jag hade hittat ett bra verktyg för oss att använda på jobbet, och det visade sig att jag hade rätt. Nu har vi haft en chans att testa det och alla tycker att det fungerar riktigt bra. Det känns bra att jag har hittat en lösning som hjälper mitt jobb att bli bättre, och nu tror jag faktiskt att jag har gjort det igen. Den här gången är det dock inte jag som har hittat något på eget initiativ, utan jag fick i uppgift att kolla upp olika webbyråer som skulle kunna hjälpa oss med en ny hemsida, och nu har jag hittat en bra webbyrå som heter Panang Kommunikation som enligt mig verkar vara den bästa byrån för jobbet.

panang webbyrå

Panangs fina webbplats lockade mig lite extra!

Det är som sagt roligt att hitta lösningar som för företaget framåt, och därför var jag väldigt noga med att jämföra olika webbyråer med varandra. Det handlar ju dels om pris förstås, och där ligger Panang bra till, men ännu viktigare är det ju att det finns rätt kompetens så att man får det man behöver. Panang har både konkurrenskraftiga priser och hög kompetens och verkar därför vara den bästa dealen och det bästa valet för oss. Jag har kikat på andra sajter som de har byggt och det är definitivt något liknande som vi är ute efter.

Att byrån sedan verkar vara en väldigt trevlig sådan är ju ett stort plus. Jag läste lite i deras blogg och det verkar som att de verkligen bryr sig om sina anställda. Och dessutom bryr de sig om miljön också, och sina kunder förstås. Det är ju alltid roligt att stödja en byrå som gör gott, och då inte bara ett bra jobb utan som också har en sund filosofi som man kan ställa sig bakom. Panang verkar ha allt helt enkelt, och därför blir de min rekommendation.

]]>
http://artrec.se/en-webbyra-som-gor-gott/feed/ 1741
Man ser inte skogen för alla träd http://artrec.se/man-ser-inte-skogen-for-alla-trad/ http://artrec.se/man-ser-inte-skogen-for-alla-trad/#comments Thu, 15 Oct 2015 10:33:11 +0000 http://artrec.se/?p=174 Okej, jag är inte så bra på ordspråk och vad de faktiskt betyder, men jag tror att betydelsen av att inte se skogen för alla träd är ungefär detsamma som att man blir hemmablind. Som att man fortsätter att göra en sak som en gång fungerade bra men som faktiskt inte passar längre, och man bara fortsätter ändå för man ser inte helheten och att det faktiskt skulle kunna göras mycket bättre på ett annat sätt. Så tolkar jag det i alla fall, men hur som helst så var det inte ordspråk jag skulle skriva om nu (är det ens ett ordspråk, förresten?) utan jag tyckte bara att den frasen var passande för det som blogginlägget skulle handla om.

Det är nämligen så att vi på mitt jobb har använt oss av ett och samma affärssystem i många år, och det är inte direkt någon som har reagerat på det utan det är bara en sådan där sak som ”är så för att det alltid har varit så”. Och det var säkert jättebra i början, men nu har vi vuxit ur det och det blir liksom en sak som man stör sig på för att det helt enkelt inte passar oss längre. Man får lägga ner mycket mer tid än vad som egentligen skulle vara nödvändigt, och det leder till att man blir irriterad. Så jag tog mig faktiskt friheten att undersöka nya alternativ, och nu har jag hittat ett affärssystem som jag tror skulle passa oss mycket bättre.

Affärssystemet som jag tittar på heter Yoddla. Det är webbaserat och det är utvecklat främst för att passa små och medelstora tjänsteföretag. Perfekt för mitt jobb med andra ord. Det jag gillar bäst är enkelheten, att det liksom är byggt för att göra vardagen enklare så att man ska slippa lägga så mycket tid på administration. Jag kommer definitivt att pusha för att vi ska prova detta, så får vi väl se om det är något som fungerar för oss.

]]>
http://artrec.se/man-ser-inte-skogen-for-alla-trad/feed/ 1594
Fina smidesstaket http://artrec.se/fina-smidesstaket/ http://artrec.se/fina-smidesstaket/#comments Fri, 21 Aug 2015 11:21:54 +0000 http://artrec.se/?p=170 Vad tycker du om stängsel och staket? Själv tycker jag att de kan vara mycket fascinerande och snygga. Ett riktigt gammaldags trästaket eller en gärdsgård till exempel. Men det jag tycker bäst om är smidesstaket, staket eller stängsel i metall där bra design är en viktig komponent. De finns lite överallt, runt bostadshus, i parker och ja… lite överallt som sagt! Det är lite av ett favoritnöje att vandra runt och titta på alla de fina smidesstaketen. Kanske måste man vara lite av en design-freak för att uppskatta dem, men jag har aldrig hävdat att jag inte är en sådan. Det framgår ju med all önskvärd tydlighet av min blogg om inte annat…

Trots, eller kanske tack vare, att jag är intresserad av smidesstaket så har jag inte skaffat ett sådant till mitt hus – ännu. Jag har helt enkelt haft lite för höga krav och inte tillräckligt med pengar för att kunna kosta på mig något som jag skulle trivas med. Då är inget smidesstaket bättre än någon slags halvmesyr som mest skulle irritera mig. Det kostar på att vara perfektionist! Men det kommer snart att bli ändring på det och som vanligt är det internet som jag har att tacka.

Jag har nämligen hittat en sajt som säljer smidesstaket av hög klass till jättelåga priser. Det är sandoporten.se det handlar om. På deras sajt finns det otroliga mängder med olika smidesstaket i olika stilar. Det finns så mycket att välja mellan att jag nästan blir vimmelkantig och jag har ännu inte riktigt bestämt mig. Men inte för att inget av dem fallit mig i smaken utan för att flera stycken har gjort det! Så snart, snart kommer jag att ha mitt alldeles egna smidesstaket (med tillhörande fin grind så klart!), och det utan att jag blivit ruinerad!

]]>
http://artrec.se/fina-smidesstaket/feed/ 1601
Strandformen är perfekt! http://artrec.se/strandformen-ar-perfekt/ http://artrec.se/strandformen-ar-perfekt/#comments Fri, 26 Jun 2015 12:35:02 +0000 http://artrec.se/?p=167 Jag är så himla glad! För en gångs skull behöver jag inte fundera på om vassen är ett bättre alternativ än badstranden, för jag har nämligen legat i och ansträngt mig och lyckats gå ner några kilon. Okej, perfekt är lite att ta i, för vem tycker väl egentligen att man är perfekt? Alltid finns det ju något att klaga på, men jag känner att jag är så perfekt som jag kan bli nu. Jag är inte pinnsmal, men det vill jag inte heller vara. Man ska ha lite kurvor! Det tycker i alla fall jag. Däremot har jag lyckats få bort överflödskilona och jag märker att mina kläder sitter mycket bättre. Jag har till och med fått köpa en del nya kläder för att några har blivit för stora.

Min nya strandform har jag bestämt mig för att fira genom att köpa en ny bikini. Nu när jag har kämpat så mycket med träningen och maten så vill jag ju inte dra på mig en gammal trist bikini, och dessutom är det ju så mycket roligare att handla när det sitter bra på kroppen. Då kan man handla sådant som gör att man faktiskt drar blickar till sig istället för att köpa något som gör att man smälter in i omgivningen och döljer sig själv så mycket som möjligt. Jag har kikat runt lite på www.bikini-online.nu där det finns bikinis från olika sidor. De säljer inget men de samlar bikinis så att man kan få en bättre överblick, och så skickas man vidare till webbshoppen som säljer en bikini när man klickar på den.

Jag har inte bestämt mig för vilken bikini jag ska beställa än, för det finns mycket fint att välja mellan, men jag har några favoriter. Jag kanske till och med köper två. Omväxlingen förnöjer, sägs det ju!

]]>
http://artrec.se/strandformen-ar-perfekt/feed/ 1065
Semester från förr till hjälp i nutiden http://artrec.se/semester-fran-forr-till-hjalp-i-nutiden/ http://artrec.se/semester-fran-forr-till-hjalp-i-nutiden/#comments Fri, 29 May 2015 08:32:21 +0000 http://artrec.se/?p=164 En gång för några år sedan så gick min semester till Dalarna, närmare bestämt Älvdalens Camping. Det är en camping som ligger alldeles vid Österdalälven och för den som är intresserade av att paddla kanot, fiska och naturupplevelser i största allmänhet så kan det verkligen rekommenderas. Det var helt klart en av mina mest lyckade semesterresor, även fast det inte var så mycket konst inblandat. När det gäller Dalarna så är ju konsten nästan begränsad till kurbits verkar det som. Ingenting ont om kurbits och jag är glad att ha fått se mycket sådant i sitt rätta element. Men lite mer än kurbits vill jag normalt ha i konstväg på mina semestrar.

Jag fick nyligen anledning att tänka på Älvdalens Camping igen. En bekant till mig tränar ett ungdomslag i ishockey och talade om att de skulle behöva en bra plats för ett träningsläger. Av någon anledning kom jag ihåg att Älvdalens Camping har en ishall och erbjuder träningsläger för bland annat ishockey (jag antar att jag läste om det när jag kollade upp dem inför min semester där). Han tyckte att det verkade riktigt intressant och sade att han skulle kolla upp det. Jag tänkte inte så mycket mer på det.

Men nu i förrgår så träffade jag honom igen och han tackade mig för tipset. Han hade kontaktat Älvdalens Camping och ordnat med träningsläger. Enligt honom var de mycket bra att ha att göra med och priset var betydligt lägre än han väntat sig. Han var riktigt eld och lågor över det hela och sade att det verkade vara precis vad han var ute efter för sitt hockeyläger. Jag kan bara instämma. Inte för att jag vet hur ishallen är, men omgivningarna är i det närmaste perfekta och kommer att hjälpa gänget med sammanhållningen. Det är ju ett av skälen till att åka på träningsläger.

]]>
http://artrec.se/semester-fran-forr-till-hjalp-i-nutiden/feed/ 1810